Zelfstandigheid en vrijheid in de keuken


Flexibele, toegankelijke en gebruiksvriendelijke hoog-laag keukens
De keuken is één van de ruimtes die we het vaakst gebruiken op een dag, en het is belangrijk dat deze eenvoudig te gebruiken is – ook wanneer u in een rolstoel zit. De missie van ROPOX is dat iedereen zelfstandig en veilig van zijn eigen keuken gebruik kan maken, zonder daar te veel moeite voor hoeven te doen. Wij laten u graag zien dat Ropox alles in huis heeft om uw aangepaste droomkeuken te realiseren. 

Kwaliteit & betrouwbaarheid
De kwaliteit van Ropox is hét geheim waardoor gebruikers over de hele wereld al meer dan 35 jaar genieten van de flexibiliteit en toegankelijkheid van de Ropox keukensystemen. De hoog laag keukenframes zijn 100% onderhoudsvrij en bieden voor iedere situatie een passende oplossing. Op deze manier kan iedereen deelnemen aan de dagelijkse keukenactiviteiten.

Hoog-laag keukens
In ons hoog-laag keukenassortiment vindt u oplossingen voor werkbladen, bovenkastjes en eettafels. ROPOX heeft hoog-laag keukenframes ontwikkeld, waarmee het werkblad eenvoudig in hoogte verstelbaar is. Verder zijn er ook extra accessoires beschikbaar, zoals de pannenklem en de wandgemonteerde strijkplank. Allemaal speciaal ontwikkeld voor ouderen en gebruikers met een beperking en/of in een rolstoel.

Flexibiliteit, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid zijn de belangrijkste ingrediënten in onze aangepaste keukens. De flexibiliteit zorgt ervoor dat de keukenproducten aanpasbaar zijn aan de individuele behoeften van de gebruiker. De toegankelijkheid maakt het voor iedereen mogelijk om de rolstoelkeuken te gebruiken en er is voldoende beenruimte onder het werkblad. Verder maakt de gebruiksvriendelijkheid het eenvoudig om de verschillende keukenproducten aan te passen en te bedienen.

De frames zijn verkrijgbaar met een handmatige of elektrische verstelling en het is ook mogelijk om een systeem met vaste beugels te kiezen waarbij de hoogte met een interval van 42 mm kan worden versteld. Deze oplossing is vooral geschikt voor keukens als de hoogte slechts incidenteel hoeft te worden aangepast, bijvoorbeeld in instellingen waarbij de hoogte van de keuken dient te worden versteld wanneer een nieuwe bewoner zijn intrek neemt.

In hoogte verstelbare bovenkastjes
Wanneer een keuken wordt gemaakt voor senioren, gebruikers met een beperking en/of in een rolstoel, zijn speciale oplossingen nodig. Het kan onder andere nodig zijn om in hoogte verstelbare bovenkasten te plaatsen die het voor de gebruiker makkelijker maken om de inhoud van de kasten te bereiken. In ons assortiment vindt u bovenkasten die elektrisch in hoogte verstelbaar zijn en voor nog meer gebruiksgemak brengt de Diagonal de volledige  keukenkast eerst naar beneden en vervolgens naar voren. Er is ook een oplossing waarbij de kasten zelf op hun plaats blijven en alleen de schappen in hoogte verstelbaar zijn.  

Daarom een hoog-laag keuken van Ropox:

  • Verhoogde zelfredzaamheid – Ropox hoog-laag keukens maken de gebruikers meer zelfstandig en zelfredzaam in de keuken door de diverse instelmogelijkheden van de keukens. 
  • Grotere toegankelijkheid – De hoogteverstelling maakt de keuken toegankelijk voor zowel staande als zittende gebruikers en het is ook een voor de hand liggende keuze wanneer kinderen in de keuken willen helpen.
  •  Eenvoudig aan te passen aan de individuele behoeften – De oplossingen zijn flexibel en maken het mogelijk om een keuken te creëren die past bij de specifieke behoeften van het individu.
  • Stijlvol, modern design – U kiest een mooie keuken uit bij een keukenbouwer / interieurbouwer en deze monteert ROPOX-keukenframes om hiermee prachtige keukens te creëren die er uitzien als een normale keuken.
  • Keukens voor particuliere woningen en instellingen – De ROPOX hoog-laag keukens zijn geschikt voor het gebruik in particuliere woningen, seniorenwoningen, scholen en instellingen.

ONZE OPLOSSINGEN

Onze hoog-laag keukenframes kunnen worden gebruikt bij het inrichten van:
  • Zorginstellingen
  • Verpleeghuizen
  • Thuissituaties
  • Scholen en trainingskeukens
kontakt_os

Wij staan altijd klaar om u te helpen.
Stuur ons een e-mail of bel ons.

BEKIJK de
Hoog-laag keukens