Sanitaire oplossingen

Aangepaste badkamers die het dagelijkse leven makkelijker maken!

Bij het ontwerpen van een badkamer voor ouderen of voor mensen met een beperkte fysieke capaciteit is het van essentieel belang om de juiste hulpmiddelen te kiezen. Door de juiste hulpmiddelen in de badkamer op te nemen worden de gebruikers meer zelfvoorzienend, wat hun levenskwaliteit ten goede komt en tegelijkertijd het werk van de verzorgenden vergemakkelijkt.

Kleine badkamers praktisch en veilig inrichten

De sanitaire oplossingen van ROPOX illustreren hoe u flexibele, functionele, stabiele en ergonomische badkamers kunt ontwerpen die zijn afgestemd op de behoeften van ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. In ons assortiment vindt u hoog-laag wastafels, wandbeugels, douchezittingen, hoog-laag toiletten, toiletbeugels en verzorgingstafels. Zo kunt u complete badkamers creëren met ROPOX producten die bekend staan om hun elegante, ergonomische en functionele design die voldoen aan de behoeften van zowel gebruikers als hun verzorgers.

Oplossingen die de zelfredzaamheid en onafhankelijkheid vergroten
Niet alleen maken de sanitaire oplossingen van ROPOX het dagelijks leven comfortabeler voor de gebruiker, maar het zorgt ook voor een betere werkomgeving voor de verzorgers. Zo kunt u bijvoorbeeld ergonomische en stevige wastafels krijgen die u in hoogte kunt verstellen, zijdelings kunt verschuiven of een handige zwenkwastafel, zodat de gebruiker zijn handen kan wassen terwijl hij zit. U kunt ook toiletbeugels bij het toilet monteren of een hoog-laag toilet gebruiken als er behoefte is aan extra steun om het zitten en opstaan van het toilet te vergemakkelijken.

Intelligente badkameroplossingen voor ouderen en gehandicapten
Al onze badkameroplossingen worden gemaakt in nauwe samenwerking met gebruikers, verpleegkundigen en ergotherapeuten om ervoor te zorgen dat er rekening gehouden wordt met alle behoeften van de gebruikers en verzorgers. Of de gebruiker nu een rolstoel gebruikt, slecht ter been is of op een andere manier een beperkte fysieke capaciteit heeft: een badkamer met ROPOX-producten vergemakkelijkt het dagelijks leven!
De juiste hulpmiddelen kunnen ook een aanzienlijk verschil maken voor de verzorgers. Deels omdat de fysieke belasting wordt verminderd doordat het aantal handmatige handelingen wordt geminimaliseerd en ze daarmee zorg kunnen bieden in gezonde werkposities, en deels omdat ze meer tijd krijgen voor andere taken wanneer de gebruikers meer zelfvoorzienend worden.

Toegankelijkheid voor mensen met beperkte fysieke capaciteiten
De sanitaire oplossingen van ROPOX maken het mogelijk om badkamers te creëren die voor iedereen toegankelijk zijn. Om een badkamer optimaal te laten functioneren voor een gebruiker met een mobiliteitsbeperking en tegelijkertijd te zorgen voor een gezonde en goede werkomgeving voor de verzorger, moet deze ontworpen worden met het oog op toegankelijkheid.

Dit betekent dat het voor alle mensen – ongeacht hun mobiliteit – mogelijk moet zijn om de badkamer te gebruiken. Een manier om dit te doen is het gebruik van producten die in hoogte verstelbaar, flexibel en robuust zijn.

Svingbar vask i baderumsløsning indeholdende svingbar vask

Badkameroplossingen met de Swing-wastafel

Badkamers met de Swing zwenkwastafel zijn ideaal voor rolstoelgebruikers en gebruikers met een mobiliteitsbeperking omdat ze de zwenkwastafel zittend kunnen gebruiken en daarmee het risico op vallen verminderen. Omdat de wasbak in hoogte verstelbaar is en in staat is om te draaien, is hij makkelijk te gebruiken en biedt deze rolstoelgebruikers ook meer ruimte om met een rolstoel in de badkamer te manoeuvreren. Als u een badkamer met beperkte ruimte moet ontwerpen, is de flexibele Swing zwenkwastafel ideaal omdat u hiermee meer ruimte en een betere toegankelijkheid verkrijgt.

Baderumsløsning med support vask - Handicapvenligt

Badkameroplossingen met de Support Wastafel

De Support wastafel is robuust en vooral geschikt voor mensen met een beperking die slecht ter been zijn. Als de wastafel gebruikt wordt in combinatie met de douchezitting en toiletbeugels, krijgt de gebruiker een goede ondersteuning en kan hij veilig zitten in de dagelijkse badkamersituaties.
De Support wastafel is in hoogte verstelbaar en kan ook zijdelings verschuiven, waardoor hij uniek is en bovendien kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker. De Support wastafel is tevens voorzien van geïntegreerde, ergonomische handgrepen voor extra ondersteuning.

Indretning med Svingbar Vask - Ropox

Indretning med Svingbar Vask

Indretning med Support Vask Ropox

Indretning med Support Vask

De Ropox badkamer producten bieden:

 • Verhoogde zelfredzaamheid
  – Verhoogde zelfredzaamheid – De gebruikers zullen in toenemende mate zelfredzaam zijn in de badkamer, waardoor ze meer privacy, een grotere zelfstandigheid en een betere kwaliteit van leven krijgen.
 • Meer ruimte 
  – Optimaal gebruik van de ruimte in zowel grote als kleine badkamers. Bij nieuwbouwprojecten kan dit bij een optimale benutting van de ruimte leiden tot aanzienlijke besparingen – uiteraard zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit van de hulpmiddelen.
 • Verbeterde hygiëne
   – Door de gemakkelijke toegang tot de wastafel wordt de hygiëne verbeterd. Het praktische ontwerp vereenvoudigt het schoonmaken en voorkomt de ophoping van stof en vuil.
 • Verbeterde arbeidsomstandigheden
   
  –  De gebruiker en de zorgverlener kunnen nauw met elkaar samenwerken en de verbeterde mobiliteit biedt de zorgverlener uitstekende werkomstandigheden omdat er minder zware handelingen nodig zijn. Daarnaast is het eenvoudig om de diverse ROPOX producten aan te passen aan de juiste werkhoogte in de badkamer.
 •  

ONZE OPLOSSINGEN

Onze sanitaire oplossingen kunnen worden gebruikt bij het inrichten van:

 • Verpleeghuizen en seniorenwoningen
 • Zorginstellingen
 • Revalidatiecentra
 • Ziekenhuizen
kontakt_os

Wij staan altijd klaar om u te helpen.
Stuur ons een e-mail of bel ons.

BEKIJK de
SANITAIRE OPLOSSINGEN