Aangepaste Badkamer

Badkameroplossingen die waardoor meer privacy, een grotere zelfstandigheid en een betere kwaliteit van leven krijgen

Badkamerproducten voor ouderen
en gehandicapten

De sanitaire oplossingen van ROPOX illustreren hoe u flexibele, functionele, stabiele en ergonomische badkamers kunt ontwerpen die zijn afgestemd op de behoeften van ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. In ons assortiment vindt u hoog-laag wastafels, wandbeugels, douchezittingen, hoog-laag toiletten, toiletbeugels en verzorgingstafels. Zo kunt u complete badkamers creëren met ROPOX producten die bekend staan om hun elegante, ergonomische en functionele design die voldoen aan de behoeften van zowel gebruikers als hun verzorgers.

Disability friendly bathroom
disability friendly bathroom

Badkameroplossingen voor mensen
die slecht ter been zijn

De Support wastafel is robuust en vooral geschikt voor mensen met een beperking die slecht ter been zijn. Als de wastafel gebruikt wordt in combinatie met de douchezitting en toiletbeugels, krijgt de gebruiker een goede ondersteuning en kan hij veilig zitten in de dagelijkse badkamersituaties.
De Support wastafel is in hoogte verstelbaar en kan ook zijdelings verschuiven, waardoor hij uniek is en bovendien kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker. De Support wastafel is tevens voorzien van geïntegreerde, ergonomische handgrepen voor extra ondersteuning.

Badkameroplossingen ideaal voor rolstoelgebruikers

Badkamers met de Swing zwenkwastafel zijn ideaal voor rolstoelgebruikers en gebruikers met een mobiliteitsbeperking omdat ze de zwenkwastafel zittend kunnen gebruiken en daarmee het risico op vallen verminderen. Omdat de wasbak in hoogte verstelbaar is en in staat is om te draaien, is hij makkelijk te gebruiken en biedt deze rolstoelgebruikers ook meer ruimte om met een rolstoel in de badkamer te manoeuvreren. Als u een badkamer met beperkte ruimte moet ontwerpen, is de flexibele Swing zwenkwastafel ideaal omdat u hiermee meer ruimte en een betere toegankelijkheid verkrijgt.

disability friendly bathroom

Badkameroplossingen voor mensen
met dementie

Ropox badkamerproducten zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van mensen met dementie. Het gebruik van contrasterende kleuren maakt het voor individuen gemakkelijker om zich te oriënteren, met elementen zoals de wastafel, grepen en spoelknop duidelijk gemarkeerd voor betere zichtbaarheid. Dit doordachte ontwerp vermindert verwarring en vergroot de onafhankelijkheid. Bovendien is veiligheid een topprioriteit, met functies zoals verbrandingsbeveiliging op armaturen en soft-close mechanismen op toiletsteunen, wat zorgt voor een veilige en comfortabele omgeving voor gebruikers.

Oplossingen die de zelfredzaamheid en onafhankelijkheid vergroten

Bij het ontwerpen van een badkamer voor ouderen of voor mensen met een beperkte fysieke capaciteit is het van essentieel belang om de juiste hulpmiddelen te kiezen. Door de juiste hulpmiddelen in de badkamer op te nemen worden de gebruikers meer zelfvoorzienend, wat hun levenskwaliteit ten goede komt en tegelijkertijd het werk van de verzorgenden vergemakkelijkt.

Niet alleen maken de sanitaire oplossingen van ROPOX het dagelijks leven comfortabeler voor de gebruiker, maar het zorgt ook voor een betere werkomgeving voor de verzorgers. Zo kunt u bijvoorbeeld ergonomische en stevige wastafels krijgen die u in hoogte kunt verstellen, zijdelings kunt verschuiven of een handige zwenkwastafel, zodat de gebruiker zijn handen kan wassen terwijl hij zit. U kunt ook toiletbeugels bij het toilet monteren of een hoog-laag toilet gebruiken als er behoefte is aan extra steun om het zitten en opstaan van het toilet te vergemakkelijken.

Shower seat for disabled
Toilet lifter
accessible washbasin
shower/changing bed

Aangepaste badkamers die het dagelijkse leven makkelijker maken

De sanitaire oplossingen van ROPOX maken het mogelijk om badkamers te creëren die voor iedereen toegankelijk zijn. Om een badkamer optimaal te laten functioneren voor een gebruiker met een mobiliteitsbeperking en tegelijkertijd te zorgen voor een gezonde en goede werkomgeving voor de verzorger, moet deze ontworpen worden met het oog op toegankelijkheid.

Al onze badkameroplossingen worden gemaakt in nauwe samenwerking met gebruikers, verpleegkundigen en ergotherapeuten om ervoor te zorgen dat er rekening gehouden wordt met alle behoeften van de gebruikers en verzorgers. 

De Ropox badkamer producten bieden:

Verhoogde zelfredzaamheid

De gebruikers zullen in toenemende mate zelfredzaam zijn in de badkamer, waardoor ze meer privacy en een betere kwaliteit van leven krijgen.

Onafhankelijkheid

De behoefte aan hulp in de badkamer van de verpleegassistenten wordt verminderd en de zorgverleners krijgen meer tijd voor andere taken

Meer ruimte

Optimaal ruimtegebruik kan tot aanzienlijke besparingen leiden zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit van de hulpmiddelen.

Verbeterde hygiëne

Het praktische ontwerp vereenvoudigt het schoonmaken en voorkomt de ophoping van stof en vuil in de badkamer.

Verbeterde arbeidsomstandigheden

Minder zware handelingen nodig zijn. Is het eenvoudig om de producten aan te passen aan de juiste werkhoogte in de badkamer.

Ropox Hoog-laag toilet