Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA

Met onze positie als één van ’s werelds grootste ontwikkelaars van hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking, hebben we een wereldwijde en sociale verantwoordelijkheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen – MVO – is daarom diep geworteld in ons bedrijf.

MVO bepaalt hoe u als bedrijf verantwoordelijk handelt. Ropox loopt voorop in de huidige wetgeving en ethische richtlijnen en voert een milieubeleid dat milieuoverwegingen integreert in het dagelijks werk. We streven naar een minimalisatie van milieubelasting van onze bedrijfsvoering.

Milieubeleid

Als productiebedrijf spelen wij een essentiële rol in de inspanningen om het milieu te verbeteren.

Wij richten ons op het milieubeleid, omdat wij actief betrokken zijn bij de milieuproblematiek van de industrie. Wij willen aan de toekomstige milieueisen voldoen.

Wij zorgen voor een continue verbetering van het milieu volgens DS/EN ISO14001: 2015.

Zie ons ISO 14001:2015 certificaat

Kwaliteitsbeleid

Kwaliteit staat altijd voorop. Elke medewerker moet de wil hebben om écht een verschil te maken voor mensen met een lichamelijke beperking.

Wij willen dat onze klanten de best mogelijke hulpmiddelen en ondersteuning krijgen voor hun zorgomgeving. We stimuleren de professionele ontwikkeling van medewerkers, geven ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en bieden goede arbeidsvoorwaarden. Gerichte wervingsprocessen en personeelsontwikkelingsprogramma’s leiden tot toegewijde medewerkers met de wens om hoogwaardige prestaties te leveren. Want we streven iedere dag naar de beste oplossing.

Ons kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de DS/EN ISO 9001:2015.

Zie ons ISO 9001:2015 certificaat

Ontwerp

Het design van onze hulpmiddelen weerspiegelt onze missie. Alle hulpmiddelen hebben een modern design, met afgeronde vormen, passend in elk interieur. Voor iedere situatie hebben wij de juiste hulpmiddelen, passend bij de wensen en behoeften van de gebruiker.

Iedereen verdient een waardig leven vol zelfvertrouwen, kwaliteit en vrijheid om voor zichzelf te zorgen. De gebruikers van onze hulpmiddelen kennen hun eigen uitdagingen het beste. Daarom zijn we voortdurend in gesprek met hen, van idee tot eindproduct. En samen stellen we hoge eisen aan de toegankelijkheid, de productselectie en design van de hulpmiddelen.

De productontwikkeling en productie vinden plaats in de fabriek in Denemarken, waar onze technici in nauwe samenwerking met externe therapeuten en industriële ontwerpers werken. Door de samenwerking met externe partijen blijven wij altijd up to date om zo tot nieuwe ontwikkelingen te komen. 

SEDEX SMETA

In 2022 zijn we gecontroleerd en goedgekeurd in SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit)

SMETA is een van de meest gebruikte sociale auditprocedures ter wereld. Het biedt een wereldwijd erkende manier om verantwoorde activiteiten in de toeleveringsketen te beoordelen, waaronder arbeidsrechten, gezondheid en veiligheid, het milieu en bedrijfsethiek.

De werelddoelen van de VN in de praktijk

De Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties zijn voor ons geen loze woorden. We werken met de SDGs om twee redenen: ten eerste omdat ze een aantal van de meest kritieke uitdagingen in de wereld van vandaag helpen oplossen; en ten tweede omdat ze ROPOX als bedrijf helpen beschermen. 

Het betekent dat we – onder andere – ons succes afmeten aan ons vermogen om een duurzame wereld te creëren, en daarom zijn de SDG’s een natuurlijk onderdeel van ons MVO-werk. 

Er zijn drie mondiale uitdagingen die wij helpen oplossen: 

#4 SDG: Kwaliteitsonderwijs 

#6 SDG: Schoon water en sanitaire voorzieningen 

#12 SDG: Verantwoorde consumptie en productie

UN global goals

Ropox Code of Conduct

Onze hulpmiddelen bieden ouderen en mensen met een fysieke beperking een meer zelfvoorzienend leven met hoogwaardige producten. Bovendien zorgen de hulpmiddelen ook voor een betere werkomgeving voor de zorgverleners. Met MVO in ons DNA is het vanzelfsprekend dat we zo goed mogelijk voor onze medemensen en onze gemeenschappelijke omgeving zorgen.

Met onze positie als één van ’s werelds grootste ontwikkelaars van hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking, hebben we een wereldwijde en sociale verantwoordelijkheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen – MVO – is daarom diep geworteld in ons bedrijf.

MVO bepaalt hoe u als bedrijf verantwoordelijk handelt. Ropox loopt voorop in de huidige wetgeving en ethische richtlijnen en voert een milieubeleid dat milieuoverwegingen integreert in het dagelijks werk. We streven naar een minimalisatie van milieubelasting  van onze bedrijfsvoering

Lees AddLife Code of Conduct