23. augustus 2022

Amarant Tilburg kiest voor Ropox hoog-laag toiletunits

Bij zorginstelling Amarant in Tilburg zijn er recent vijf Ropox hoog-laag toiletunits met beugels geplaatst. Dit als vervanging van de verouderde TR-Care toiletten die er voorheen hingen. Voor Amarant was het een logische keuze om deze toiletten te vervangen door nieuwe van TR-Care. Aangesproken door het gemak en het design van Ropox besloten zij uiteindelijk de huidige units te vervangen door de nieuwe Ropox hoog-laag units.

Groot voordeel van deze units is dat ze met één druk op de knop op dezelfde hoogte worden gesteld als de rolstoel waardoor een cliënt heel gemakkelijk de transfer van en naar de rolstoel kan maken. Door deze units wordt het zorgpersoneel minder belast en kunnen cliënten meer zelfstandig doen. En niet in de laatste plaats: de installateur die deze units heeft geïnstalleerd was ook nog eens uitermate tevreden over het montagegemak ervan!

 

 

5. juli 2022

Radboudumc Nijmegen kiest voor ROPOX ergonomische toiletbeugels van TR-Care

Recentelijk is het nieuwbouwgedeelte van het Radboudumc in Nijmegen voorzien van 300 ROPOX ergonomische toiletbeugels. Voordat het Radboudumc overging tot aanschaf van deze beugels vond een uitgebreide research plaats. Ter plaatse werd een speciale mock-up ruimte ingericht en werd een demonstratie verzorgd voor het verpleegkundig en verzorgend personeel. Nadat zij de toiletbeugels ook zelf uitvoerig hadden uitgeprobeerd, kwam men tot de conclusie dat deze beugels uitermate geschikt zijn voor mensen die extra ondersteuning en veiligheid nodig hebben bij het gebruik van het toilet.

De verpleegkundigen en verzorgenden gaven aan dat het feit dat deze toiletbeugel geen vergrendelingsstand in verticale toestand kent, erg prettig is. Daarnaast waren zij ook zeer enthousiast over de ellipsvormige buizen, het antislipoppervlak en de mogelijkheid om ondersteuningsknoppen op de toiletbeugels te monteren wat een duidelijke meerwaarde biedt aan de uiteindelijke gebruikers.

Ook bij het Radboudumc koos men om deze redenen uiteindelijk voor de fraaie, ergonomisch doordachte en robuuste toiletbeugels van ROPOX.

 

 

lees meer
5. mei 2022

ROPOX hoog-laag keukens interessant voor WMO afdelingen gemeenten

Als WMO-consulent komt u geregeld in contact met cliënten die door ziekte/handicap of ongeval hun woning moeten laten aanpassen. In voorkomende gevallen kan het ook nodig zijn om de keuken onderrijdbaar én in hoogte verstelbaar te maken en dient er een hoog-laag keuken te worden geplaatst. Voor u als WMO-consulent prettig om te weten dat u en uw cliënt daar ook in uw regio voor terecht kunnen!

Onze ROPOX hoog-laag keukenframes zijn toepasbaar in situaties met rolstoelgebruikers, mindervaliden, gehandicapten, senioren etc., waardoor zij toch gebruik kunnen maken van een keuken ondanks hun beperkingen. Daarnaast kunnen we elektrisch verstelbare hoog-laag frames voor de bovenkasten leveren, waardoor deze eveneens bereikbaar worden. Doordat de hoogte heel gemakkelijk is aan te passen, is de ROPOX hoog-laag keuken ook heel goed te gebruiken wanneer wordt samengeleefd met personen zonder een beperking.

Kijk hier voor een dealer in uw regio of neem contact op met ROPOX Nederland via info-nl@ropox.com.

 

lees meer

Nieuws Archief

Archieven
kontakt_os

Wij staan altijd klaar om u te helpen.
Stuur ons een e-mail of bel ons.